Bref

Top 10 ideja za DEKORISANJE kupatila

Uz malo truda vaše kupatilo može savršeno izgledati.

Iako je kupatilo jedna od najtežih prostorija za potpuno renoviranje ono je istovremeno i najlakša kada se radi o ukrašavanju. Ne zahteva menjanje pločica, kade, WC šolje ili lavaboa. Novi izgled možete postići postavljanjem jednostavnih i povoljnih dekoracija i elemenata.

1. Zavese za tuširanje

Ne postoji jednostavniji način da vaše kupatilo iz monotonog pretvorite u interesantno od postavljanja šarenih zavesa za tuširanje. Zavese mogu dati potpuno novi izgled vašem kupatilu uz minimalne troškove. Pogodnija su za kupatila manje površine, sa manje svetlosti i belim pločicama.

Online portali pružaju skoro neograničen izbor zavesa, uključujući i mogućnost štampanja sopstvenih fotografija i dizajna po vašoj želji. Mada je možda najbolje držati se proverenih boja i detalja koji garantuju da će izgledati dobro u vašem kupatilu. Kao što su na primer:

  • jednostavne boje
  • teme prirode i biljaka
  • zavese sa atraktivnim šarama

Ponekad je dovoljna samo nova zavesa za tuširanje.

2. Prostirka

Kao i kod zavesa za tuširanje, prostirka za kupatilo takođe može biti veoma bitan detalj. Bilo da vise na zidu ili se nalaze na podu, prostirke su veoma jednostavan način da se unese boja u kupatilo.

Za što bolje održavanje higijene kupatila najbolje je postaviti prostirke  koje lako mogu da se operu i očiste. Najbolje bi bilo da su od materijala koji je otporan na vodu. Prostirka od bambusa je jedan od boljih izbora za Vaše kupatilo.

Najbolje bi bilo da se prostirka slaže sa ostatkom dekoracije. Zato prvo izaberite prostirku zatim birajte dekoraciju.

3. Zidovi u bojama i postavljanje tapeta

Renoviranje kupatila je dosta skupa investicija u vaše kupatilo. Dok sa druge strane, krečenje ili lepljenje tapeta na zid ili čak jedan deo zida je dosta isplativije i povoljnije. Zato, evo jednostavnih saveta i ideja kako to možete uraditi.

Tapete mogu imati veliki uticaj u bezbojnim kupatilima. Crtanje po kupatilu može biti dosta nezgodno. Zato je možda najbolje da slikate pomoću već napravljenih šablona različitih oblika i dekoracije. Sve te oblike možete pronaći u "Uradi sam" radnjama.

Na veoma jednostavan način možete išarati ili popuniti pukotinu na pločicama. Izaberite boju koja se slaže sa bojama u Vašem kupatilu (na primer sa bojom zavese za tuširanje ili prostirke) i iscrtajte pukotinu šarama po Vašem ukusu. To isto možete uraditi i na većem delu zida.

4. Ogledala

Ogledala su jednostavno neophodnost i blagoslov u bilo kom kupatilu. Prostor čine većim, svetlijim i ako napravite dobar izbor mogu biti odlika dobrog stila u kupatilu.

Sve što treba da uradite je da izaberete ogledalo koje će odgovarati vašem karakteru. Ne morate izabrati najskuplje ogledalo, već naprotiv, izaberite obično staklo koje ćete zatim uokviriti u neki lep i interesantan ram.

5. Stakla u boji

Stakla u boji su pogodna za kupatila svih veličina. Svetlost koja prolazi kroz boje na prozorima stvara lep efekat na zidovima kupatila.

Postoji mnogo različitih načina da se postigne ovakav efekat.  Abažur sa staklom u boji i postoljem od olova je prepoznatljiv turski stil koji stvara egzotičnu atmosferu u sobi. Ako želite da imate staklo u boji a ne želite da menjate prozore lepljenjem obojene plastične folije možete postići veoma slične efekte a ujedno i povećati privatnost.

6. Umetnost

Kupatilo može biti neočekivano mesto gde možete da pokažete svoju kreativnost. Iznenadite svoje goste slikom Rembranta ili Van Goga. Jednostavan i lak način da unesete promenu u Vaše kupatilo.

7. Pokloni i suveniri

Kupatilo uvek možete ukrasiti poklonima ili suvenirima koje ste dobili. Mogu se lepo uklopiti na policama, zidu ili na ivicama kade za još opušteniji izgled.

8. Detalji koji podsećaju na more

Enterijer kupatila koji je urađen u duhu primorja može delovati veoma opuštajuće. To je lako postići sa sitnim dekorativnim elementima. Možete dekorisati pomoću školjki, peska sa plaža, brodskim podom i vratima, nautičkim predmetima, poput ogledala, brodićima u bocama i sličnim dekoracijama.

9. Ručke

Sve je više "Uradi sam" radnji koje imaju dosta ukrasnih ručkica za ormariće i vrata. Nisu skupi i lako se postavljaju u kupatilu čime menjaju celokupan izgled kupatila.

10. Vaze, teglice i činije

Veliki broj današnjih modernih kupatila je bele boje pa lako možete da razbijete tu monotoniju. Pametan izbor boje za vaze, činije i teglice koje će krasiti police može potpuno promeniti sam izgled kupatila. Za bolji efekat savet je da sve dekoracije budu slične boje.

Učinite Vaše kupatilo ponovo privlačnim i lepim.
Vreme je da se opustite jer mi imamo 10 jednostavnih načina kako da sredite kupatilo bez trošenja mnogo energije i novca.