Bref

Saveti za duže očuvanje čistoće kupatila

Nakon užurbanog dana na poslu, nikome ne bi prijala neuredna kuća. Voleli biste da je sve na svom mestu kada stignete kući tako da možete da se opustite u kupki uz umirujuću svetlost sveća. Čišćenje kuće, a naročito kupatila, izgleda kao posao koji iziskuje mnogo vremena koji gotovo uvek želimo da izbegnemo. Štaviše, prljava kada dok su svi vaši proizvodi za ulepšavanje rasuti oko lavaboa definitivno ne bi bio prijatan prizor. Međutim, važno je da održavate čistoću svog kupatilo ne samo iz higijenskih razloga, već i zbog mentalnog zadovoljstva. Stoga je čisto i uredno kupatilo nešto o čemu svi sanjaju!

Čistite u hodu

Važno je da se pobrinete da vaše kupatilo ostane čisto nakon svake upotrebe, tako da ne morate da izdvojite dosta vremena za čišćenje svaki put kada imate goste. Dobar savet bi bio da uvek imate zalihe toalet papira i sredstava za čišćenje. Morate da ih držite u ormariću u kupatilu tako da su dostupne na dohvat ruke. Neka vam dzoger uvek bude skriven negde iza vrata da ne morate da prelazite preko velike bare vode kada ulazite u kupatilo.

Nabavite platnenu zavesu

Ako ste neko ko se boji bakterija ili, kao većina nas, želite da izbegnete da dođete u kontakt sa mikrobima, važno je da održavate čistoću oblasti za kupanje. Zavesa za tuširanje je najpogodnije tlo za razvoj bakterija, tako da bi platnena zavesa zasigurno bila sjajno početno rešenje. Lakše ih je prati i menjati. Možete da izaberete zavesu koja se uklapa sa vašim enterijerom i da se postarate da je redovno čistite da biste sprečili razvoj ovih sluzavih bakterija u svojoj oblasti za kupanje.

platnena zavesa za tuširanje

Spušten poklopac

Čestice tečnosti iz wc šolje izleću nagore kada pustite vodu pa je zato od suštinskog značaja da spustite poklopac pre nego što pustite vodu. Još jedan koristan savet bi možda bio da koristite izbeljivač na bazi hlora da očistite svoju wc šolju. Samo dodajte četvrtinu šolje u toalet i ostavite je da odstoji neko vreme pre nego što pustite vodu. Morate da obavljate ovaj postupak najmanje jednom nedeljno da održavate čistoću wc šolje tako da bude spremna za korišćenje u svakom trenutku. Ako želite malo više da se potrudite, možda možete sami da napravite šumeće tablete za čišćenje wc šolje. Sve što vam je potrebno je soda bikarbona, deterdžent za sudove i limunska kiselina za ovaj projekat samostalnog pravljenja. Jasno nam je da možda nećete uvek imati vremena za to, pa zato je na tržištu dostupno više proizvoda za čišćenje wc šolje koje možete da koristite. Bref 10x Effect Total Protection WC Gel jednostavno čisti wc šolju i oblaže je zaštitnim slojem koji sprečava zadržavanje nečistoća na wc šolji.

Kako da skladištite predmete u kupatilu?

Nije preporučljivo da proizvode za ulepšavanje, a naročito četkice za šminkanje, ostavljate rasute okolo po kupatilu nakon što završite sa šminkanjem. Možete da nabavite stilizovanu otvorenu staklenu teglu u kojoj možete da ih čuvate. Ako ih ostavljate okolo, privući ćete bakterije. Štaviše, ostavite da se četkica prirodno osuši nakon svake upotrebe i obavezno redovno čistite posudu u kojoj je držite. Pored toga, pravilno skladištenje nije važno samo zbog higijenskih razloga, već i smanjuje količinu nereda koji je razbacan oko vašeg lavaboa.

Redovno brišite pod

Takođe morate da se postarate da pod kupatila uvek bude čist. Prljav pod u kupatilu podrazumeva da raznosite mikrobe iz kupatila svuda po kući kada izađete. Treba da uložite u dobar čistač podova za svoje kupatilo. Možda je bolje da nabavite  čistač podova koji može da se pere jer ćete moći da ga redovno održavate čistim.

Šta da radite sa kadom koja neprijatno miriše?

Radujete se prijatnom kupanju nakon napornog radnog dana, ali smrad koji dopire iz kade vas je odvratio od toga. Zasigurno se sloj bakterija razvija u vašoj kadi. Najbolji način da rešite taj problem je da sipate polovinu šolje soda bikarbone, a zatim i šolju sirćeta niz odvod. Ostavite da odstoji neko vreme i zatim očistite kadu vrućom vodom. Praktičnije rešenje je Bref Colored Water. Njegova formula čišćenja bori se protiv kamenca, osvežava i obezbeđuje higijenu čak i između puštanja vode.

Morate da sređujete nered

Važno je da budete organizovani kada sređujete svoj ormarić sa lekovima. To ne samo da će omogućiti da sve bude lako dostupno, već će i vaše kupatilo izgledati sređenije. Bacite iskorišćena pakovanja svih proizvoda koje koristite, osim ako su vam stvarno neophodni i ako imate pravilne čiviluke na zidu za kačenje peškira. Organizovano kupatilo je za mnoge isto što i čisto kupatilo!

sređena fioka u kupatilu

Komplet za prvu pomoć za vaše kupatilo

Nakon što se postarate da je sve čisto i na svom mestu u vašem savršenom kupatilu, morate da odvojite odeljak za skladištenje sredstava za čišćenje, uključujući ona koja redovno koristite. Taj odeljak mora takođe da sadrži vlažne maramice za dezinfekciju ili druge proizvode za brzo čišćenje koji su dostupni na tržištu. Moraju da budu na dohvat ruke da možete da očistite sve tragove vode na ormaru sa lekovima ili tragove paste za zube koji se mogu naći na raznim mestima u kupatilu. U ovom odeljku takođe možete da držite listove za sušenje. Biće vam korisni kada morate da očistite prašinu na vratima kupatila, policama ili čak na podu. Sada ne morate da uključujete usisivač zbog svake sitnice. Čišćenje na početku dana je važnije nego što mislite.

Čist, uredan i sređen privatan prostor čini čuda: poboljšava vam raspoloženje i pomaže vam da se opustite, a da ne morate da brinete o tome ko će da očisti lavabo ili da pusti vodu. Stoga koristite ove sjajne savete da duže održavate čistoću svog kupatila.