Bref

Osvežite svoju wc šolju

Wc šolja sa neprijatnim mirisima je nešto što niko ne treba da bude primoran da toleriše. Međutim, to je problem koji može da zadesi i najurednije domove! Neprijatni mošusni mirisi mogu da se potkradu tako da se neprimetno postepeno pogoršaju. A onda iznenada postanu sramna, iritantna situacija koja je potencijalni izvor konflikta u inače srećnom domu.

Ali to je nešto što se u potpunosti može izbeći. Ne bi trebalo da brinemo o tome da li naše wc šolje neprijatno mirišu i možemo da se rešimo tih mirisa iz wc šolje uz pravovremene preventivne mere. U nastavku su navedena tri jednostavna koraka koja će obezbediti da se nikada više ne osećate postiđeno zbog mirisa svoje wc šolje.

Bref Power Aktiv Pine.

1. Korišćenje sredstava za čišćenje wc šolja i osveživača wc šolja

Da biste izbegli wc šolju sa neprijatnim mirisima, morate da je čistite redovno dobrim sredstvom za čišćenje wc šolje i da održavate svežinu između čišćenja korišćenjem osveživača wc šolje. Za pouzdano sredstvo za čišćenje wc šolje, izaberite iz asortimana Bref Total Fragrance. Idealna za redovnu upotrebu, ova sredstva za čišćenje osvežavajućeg mirisa će održavati čistoću, sjaj i sprečavaće pojavu kamenca u vašoj wc šolji. Ako je vaša wc šolja veoma zaprljana, onda će vam s vremena na vreme možda zatrebati snažnije sredstvo. Koristite Bref 10x Effect, jedno od sredstava za čišćenje sa najsnažnijim dejstvom na tržištu, da se rešite nečistoće i kamenca iznad i ispod nivoa vode.

Nakon što vaša wc šolja postane temeljno očišćena, želite da je održite u takvom stanju. Stoga između čišćenja se postarajte da takođe koristite osveživač wc šolje kako biste neprekidno održavali svež miris wc šolje. Osveživači wc šolje se aktiviraju prilikom svakog puštanja vode da bi se obezbedila čistoća i da bi se oslobađao prijatan osvežavajući miris u vašoj wc šolji. Uklanjaju neprijatni miris urina i druge mirise i obezbeđuju održavanje standarda higijene.

Osveživač wc šolje Bref’s Power Aktiv obezbeđuje maksimalnu efikasnost četvorostrukim procesom svaki put kada pustite vodu. Bori se protiv nečistoća i čisti vašu wc šolju, sprečava nagomilavanje kamenca i braon fleka u vašoj wc šolji, obezbeđuje higijenu vaše wc šolje bez mikroba i oslobađa miris za obezbeđivanje osvežavajućeg mirisa u vašoj wc šolji i kupatilu. Sve to upotpunjuje blistavo čistu wc šolju svežeg mirisa, pri čemu je potrebno veoma malo dodatnog čišćenja. Ako ste osoba koja je sklona da zaboravi na nedeljno čišćenje s vremena na vreme, osveživač wc šolje je od suštinskog značaja.

Kupatilo sa otvorenim prozorom.

2. Dopustite svojoj wc šolji da diše

Suvišno je i spominjati da je svež vazduh poprilično neophodna pogodnost. Ponekad se krivica za neprijatne mirise pripisuje wc šoljama, nepravično, a zapravo je uzročnik sama prostorija. Pravilno provetravanje i cirkulisanje vazduha od ključnog su značaja ne samo za uklanjanje neprijatnih mirisa, već naročito za uklanjanje vlage i pare, koje tako brzo dovode do nastanka buđi ako se ne uklone. Obezbeđivanje ove ventilacije može da bude podjednako jednostavno kao i razvoj svesti o tome: da, ako su sva ogledala zamagljena, potrebno je da otvorite prozor! Ako nema prozora koji može da se otvori, otvorite prozore oko toaleta – samo da biste omogućili neko kretanje vazduha. U suprotnom će vam se javiti buđ.

A što je još važnije, postavljanje ventilatora za ekstrakciju može znatno da pomogne u prostorijama sa slabom ventilacijom – a iznenađujuće jednostavno se postavljaju (naravno, u zavisnosti od prirode vašeg prostora). Ako nema nikakvog načina da provetrite prostoriju, možete takođe da uzmete u obzir kupovinu uređaja za uklanjanje vlage da se izborite sa vlagom koja proizvodi buđ. Čak i relativno jeftine i male jedinice mogu da budu od velike pomoći.

Okačena lavanda.

3. Osvežite svoju wc šolju na prirodan način

Nakon što ispunite osnovne uslove, (dobro očišćen toalet sa dobrom ventilacijom) spremni ste za završne korake. Udahnite život svom toaletu uz prirodno bilje i cveće i napravite pravi užitak, kako za čulo vida, tako i za čulo mirisa. Potpuri je najlakši način da to postignete. Poprilično snažno dejstvo potpurija, koji ne zahteva nikakvo održavanje, pruža snažan bogat miris koji neutrališe sve manje prijatne uporne mirise.

Na sličan način, a ipak drugačiji, možete da eksperimentišete sa neobičnijim činijama sa sušenim biljem. Nana je divna i manje čest miris koji dugotrajno zadržava dejstvo i dobro opstaje u vlažnim sredinama. Sušeno cveće je divan dodatak svakom toaletu, ne samo zbog mirisa, već i zbog sjajnog izgleda. Lavanda, hajdučka trava i čkalj, u buketu okačeni o ogledala ili garnišne, donose šarmantnu atmosferu sela. Samo imajte u vidu da i na samim ovim biljkama lepog izgleda može da se pojavi buđ, tako da se obavezno moraju redovno menjati.

Ako niste ljubitelj sušenog cveća, drugi način na koji možete prirodnim putem da se izborite sa neprijatnim mirisima wc šolja je da sami napravite osveživače vazduha u spreju. Jednostavno možete sami da ih izmešate i mnogi ljudi radije koriste njih nego fabrički proizvedene osveživače vazduha u spreju. Većina recepata uključuje esencijalna ulja izmešana sa alkoholom i vodom. Možete da ih napravite sa bezbroj mirisa po želji i da ih kombinujete i spajate dok ne pronađete savršen osvežavajući miris.

Zaključak

Postoje mnogi problemi u domaćinstvu koji zahtevaju da im se posvećujemo redovno i temeljno. Neprijatni mirisi iz vašeg kupatila ne spadaju u te probleme. Uvek ćete morati da čistite prašinu, uvek ćete morati da usisavate i uvek ćete morati da ribate da biste održavali urednost svog doma. Ali, što se tiče neprijatnih mirisa wc šolje, sve što treba da uradite je da zaboravite na njih, ako preduzmete ove osnovne mere. Higijena, ventilacija i prirodni slatkasti mirisi. Svi su dostupni u obliku koji zahteva minimalno održavanje ili ga ne zahteva uopšte. Samo se pridržavajte ova tri jednostavna koraka i nikada više ne morate da brinete o neprijatnim mirisima wc šolje.

Da li ja to osećam neki neprijatan miris? Prestanite da brinete o svojoj wc šolji. Pridržavajte se naša tri jednostavna koraka i nikada više nećete morati to da se zapitate – znaćete da vaša wc šolja nema neprijatan miris.