Bref

Origami u kupatilu

Ako zabavljate goste i želite da napravite zaista prefinjenu atmosferu, dodavanje male origami umetnosti je veoma efektivan put da začinite veče. Delikatni, potcenjeni i predivni, najlepši origami oblici unose osećaj prefinjenosti i ekskluzivnosti u večernju zabavu. Vaši gosti će uživati u trenucima iznenađenja i zadovoljstva dok nailaze na ova mala presavijena čuda u kupatilu i toaletu.

Moguće je da koristite mnogo različitih materijala u svom kupatilu da biste napravili origami magiju. Origami od toalet papira je poprilično u modi u ovom trenutku i od njega možete da napravite vizuelni uticaj, na veoma jednostavan način. Papirni ubrusi i obojeni papir takođe mogu da se koriste za kreiranje tradicionalnijih oblika. A ako ste pravi origami profesionalac, ručni peškiri i peškiri za kupanje takođe mogu da se slože u obliku origamija.

Origami od toalet papira.

Origami od toalet papira

Toalet papir nije nešto što povezujemo sa umetnošću i lepotom, zbog čega se u njemu još više uživa kada se origami oblici nađu u vašem kupatilu. Neki od najboljih dizajna postižu se veoma lako i svi oni će zadiviti vaše goste. Pokažite im malo dekoracije na kraju rolne toalet papira i znaće da nijedan detalj nije promakao u naporima da vaši gosti imaju savršeno veče za njih.

Kreativnost iskazana na toalet papiru im pokazuje da su zaista ušli u ekskluzivni objekat. To je dekorativni detalj koji je poprilično u modi i svaki moderan hotel će, najmanje, presaviti trougao na gornjem listu nove rolne toalet papira koja će visiti za nove goste. Mnogi će otići dalje presavijajući složene oblike ventilatora, nabora ili lukova.

Rolna toalet papira sa krajem presavijenim u obliku trougla.

Trougao na kraju

Da biste napravili jednostavan trougao na kraju, dovoljno je da uzmete poslednja dva listića rolne i da ih savijete preko cele linije, dijagonalno, tako da kraj viri sa strane rolne. Zatim ponovo savijte, u sredini, čime dobijate mali trougao. Deo koji je vireo sa strane sada je na vrhu spreman da se uvuče u prvobitni presavijeni deo, čime se pričvršćuje oblik.

Ventilator od toalet papira.

Ventilator

Takođe je veoma jednostavno napraviti izgled ventilatora. Uzmite poslednji listić rolne toalet papira i savijte ga nagore, poput harmonike do ivice drugog lista – pazite da ne prekinete perforacije. Zatim ga zasecite niz sredinu i presavijte obe strane nagore dok se ne sastave na sredini i ne formiraju ventilator.

Rolna toalet papira na početku presavijanja.

Origami od jednog lista toalet papira

Origami od jednog lista je takođe popularan. I veoma lep i delikatan, ako se lepo napravi. Zašto da ne podstaknete svoje goste koji odsedaju duže da pokušaju. Ostavite jednostavna uputstva za kreiranje osnovnih oblika u toaletu, a možda i neki od svojih primera.

Brod od papira
Jedan takav jednostavan oblik je brod od papira. Stari, ali zlatan. Jednostavno je napraviti oblike mini-broda od toalet papira, a i lepo se uklapaju u kupatilo. Uzmite jedan list papira i presavijte ga na pola, zatim ponovo na pola. Zatim spojite uglove kvadrata dok ne napravite trougao. Presavijte pravougaoni deo oblika koji ostane na dnu nagore. Presavijte pravougaoni deo ispod trougla nagore na obe strane, zatim provucite trougao kroz sredinu i eto ga! Imate svoj mini papirni brod.

Jednostavna origami riba
Jednostavna origami riba je još lakša za pravljenje. Ponavljamo, možete da koristite samo jedan list toalet papira za dobar rezultat. Samo presavijte kvadrat u mali trougao – najjednostavniji oblik. Zatim presavijte dva spoljašnja lista trougla da biste dobili rep sa dva peraja – super jednostavno i slatko!

Japanski ždral.

Origami na wc šolji

Naravno, ne morate da pravite dekorativni origami od toalet papira samo zašto što se nalazi u toaletu. Mnogi ekskluzivni hoteli koriste normalni origami da bi impresionirali svoje goste i ostavljaju pametno oblikovane životinje i cveće u sobama i toaletima. I vi to možete – da biste dodatno zadivili svoje posetioce. Postoji bezbroj životinja i oblika koje možete da izaberete, kao i detaljna uputstva i video tutorijali koji se lako mogu naći. Zašto da ne počnemo sa najlegendarnijim od svih origami oblika, japanskim ždralom. Ovo elegantno stvorenje je relativno jednostavno za pravljenje dok je istovremeno impresivan prikaz u bilo kojoj prostoriji u kući. Drugi veoma jednostavni oblici koji su prikladni za kupatilo obuhvataju vetrenjaču, školjku ili – najjednostavniji od svih – brod. Svi oni se mogu kreirati veoma jednostavno nakon čega se mogu staviti u kupatilo da biste dobili osećaj mora na obojenom papiru.

Zeka od peškira.

Origami od peškira

Na kraju, ako postajete napredni stvaralac origamija, svoje dekorativne napore možete preneti na naredni nivo tako što ćete napraviti oblike od peškira u kupatilu. Iako strogo gledajući korišćenje peškira nije origami (origami se bukvalno prevodi kao savijeni papir i zahteva materijal koji može da stoji presavijen), moguće je napraviti slične oblike. Potrebno je da pronađete konkretna uputstva za ovu vrstu materijala koji se zapravo ne presavija niti zadržava presavijeni oblik. Provlačenje i uvrtanje, umesto presavijenja, omogućava stvaranje oblika, ali osim toga, principi su slični. Za one koji to mogu da izvedu, oblici i stvorenja dobijena od peškira u kupatilu mogu da imaju veliki uticaj. Možete da napravite veće oblike koji zaista pristaju okruženju kupatila, a i izgledaju neverovatno!

Ako i dalje ne možete da odlučite koji je stil za vas ili ako niste spremni za renoviranje, onda ispravno postavljanje manjih dekorativnih predmeta u kupatilu takođe može da ima veliki uticaj – bez potrebe za trošenjem mnogo vremena, novca ili truda. Od jednodelnih predmeta, kao što su ogledalo ili nova zavesa za tuš kabinu do svakodnevnih napora, kao što je donošenje svežeg cveća, potrebno je samo da počnete da razmišljate o svom kupatilu da biste ga unapredili.

Pravljenje jednostavnog zeke od peškira

Ovaj zeka od peškira je brz i jednostavan origami oblik. Kada ga savladate, ove male zeke možete da oblikujete za nekoliko sekundi, a garantovano će vaši gosti uživati u njemu.

Zeleni peškir.
Postavite peškir ravno i presavijte ga na dva dela.
Zeleni peškir presavijen 2 puta.

Presavijte dva kraja nagore tako da vire (kao uši).

Zeleni peškir presavijen i urolan.
Urolajte osnovu peškira
Zeleni peškir urolan.
Završite rolanje do kraja dok samo uši ne vire
Zeka.

Vežite krajeve na zadnjoj strani i eto!

Otkrijte šta možete da napravite pomoću toalet papira i origamija od toalet papira.