Bref

Mirisi koji se slažu sa vašim kupatilom

Kupatilo je jedan od prostora u vašem domu koji se najčešće koristi. Niko ne voli prljavo kupatilo ili ono koje loše miriše. Verovatno ne biste ni hteli da ga koristite, a kamoli da se kupate da biste se opustili. Pored redovnog čišćenja kupatila, možete da koristite nekoliko sjajnih mirisa koji su dostupni na tržištu ovih dana da postignete da ovaj mali prostor sve vreme neverovatno miriše.

Zašto vaše kupatilo neprijatno miriše?

Najčešći uzročnik lošeg mirisa u kupatilu je zapušena wc šolja. Zapušena wc šolja je definitivno svima najgora noćna mora i nešto što mora da se reši bez odlaganja. Još jedan razlog zašto kupatilo tako loše miriše su bakterije. Curenjem mogu da dospeju kroz kanalizaciju i da se natalože na vašoj wc šolji. To se može desiti uglavnom tokom letnje sezone kada je razvoj tih bakterija ubrzan zbog vlažnosti. Možda ćete čak naći i biofilm koji se razvija na kadi iz istih razloga. Stoga je važno da najpre uklonite neprijatan miris koji se nagomilovao u kupatilu pre nego što počnete da koristite dodatne osveživače vazduha.

Loš miris u kupatilu.

Sredstva za uklanjanje neprijatnih mirisa

Mora da je svako iskusio neprijatne mirise u kupatilu u nekom trenutku; to je u redu, kupatila nisu mesta od kojih se očekuje da sve vreme idealno mirišu. Ponekad korišćenje proizvoda za čišćenje kupatila nije dovoljno efikasno za uklanjanje neprijatnih mirisa. Mogu da ih privremeno zamaskiraju, ali ne zadugo. Tada su važna sredstva za uklanjanje neprijatnih mirisa. Možete da izaberete među nekoliko različitih vrsta dostupnih na tržištu.

Ventilacija

Kada se radi o preuređivanju ili dizajniranju prostora kupatila, jedna od najvažnijih stvari je da vas dizajner posavetuje da obezbedite pravilnu ventilaciju u kupatilu. Nedovoljno cirkulisanje vazduha u kupatilu, naročito u poprilično malom, može da postane ogroman problem. Pored nekoliko drugih posledica, i to može da dovede do toga da vaše kupatilo miriše stvarno loše. Premda veći broj prozora može da reši ovaj problem, to rešenje možda nije uvek moguće. Stoga bi bila sjajna ideja da postavite ventilator za ekstrakciju u svoje kupatilo. Pored toga, takođe možete da nabavite električni prečišćivač vazduha; ne zauzimaju mnogo prostora i ne koštaju mnogo, zahvaljujući čemu su sjajna zamena za skupe ventilacione sisteme.

Drugi saveti za eliminisanje neprijatnih mirisa

Pre nego što upotrebite savršene mirise, evo nekoliko načina na koje možete najpre da uklonite neprijatan miris iz kupatila:

  • Morate redovno da čistite kupatilo. Iako osveživači prostora mogu da prikriju neprijatne mirise na neko vreme, oni će se vratiti ako ne čistite kupatilo pravilno.
  • Morate redovno da proveravate svoje odvodne cevi. Oni su uglavnom uzročnici problema.
  • Perite peškire i ostavite ih da se osuše jer vlažni peškiri su zaslužni za čudan miris u kupatilu.
  • Pronađite zavesu za tuširanje koja može da se pere tako da redovno možete da je perete. Takođe imajte i rezervnu koju ćete koristiti u međuvremenu.
  • Takođe možete da nabavite aromatizovani sapun za ruke ili tečnost za pranje ruku sa prijatnim, svežim mirisom.
  • Koristite osveživače za wc šolju jer oni neprekidno pružaju svežinu i miris. Ako ih postavite u wc šolju, obezbeđuju održavanje higijene wc šolje. Koristite Bref Power Aktiv Chlorine za održavanje temeljne čistoće i svežine.

Zašto vam je potreban dobar miris za vaše kupatilo?

Ponekad je svima nama potrebno kupanje da se opustimo, međutim, niko se ni najmanje ne bi opustio u kupatilu koje neprijatno miriše. Da biste stvorili tu umirujuću atmosferu koja vam uklanja stres, morate da postignete da vaše kupatilo miriše poput sjajnog spa centra. Stoga pronalaženje odgovarajućeg mirisa za vaše kupatilo postaje važno za vaše sopstveno mentalno zadovoljstvo i sreću. Uz to, možda nikada ne znate kada će vam biti potrebno da pripremite opuštajuću kupku za svoje goste; a neizostavno ćete uživati kada pohvale vaše neverovatne izbore mirisa.

Miris i dizajni

Dekorisanje kupatila ne podrazumeva samo biranje odgovarajuće farbe za zid ili postavljanje dekorativnih predmeta, to takođe uključuje i biranje odgovarajućeg mirisa za kupatilo. To mora da bude miris koji se slaže sa dizajnom vašeg kupatila i nešto što vam omogućava da stvorite savršenu atmosferu koja upotpunjuje doživljaj. Sjajna ideja bi bila da uskladite mirise u kupatilu sa preovladavajućom bojom u kupatilu. Na primer, ako imate braon kupatilo, možda standardno sa radnom površinom u boji tamnog drveta, morate da izaberete pikantne mirise. Bilo bi sjajno da kao opciju isprobate cimet.

Štaviše, ako izaberete pastelne boje za svoje kupatilo, kao što su svetla ružičasta ili ljubičasta, možda je bolje da izaberete cvetne mirise. Isprobajte jorgovan ili lavandu, to bi bili sjajni izbori. Mnogo ljudi možda čak radije bira ružu kao sjajan miris za takva kupatila. Koristite Bref Power Active Fresh Flowers i doživite osvežavajući miris prirode. Uz to, ako imate kupatilo toplih boja sa nijansama narandžaste ili zlatne boje, definitivno izaberite miris citrusa da stvorite savršenu atmosferu u svom kupatilu.

Mirišljavi štapići.

Mirišljave sveće

Još jedan jednostavan način da se rešite neprijatnih mirisa iz kupatila su mirišljave sveće. Neke od ovih sveća mogu čudesno da deluju na kupatilo sa neprijatnim mirisima. Ne samo da sjajno mirišu, već imaju i umirujuće dejstvo na vas kada se kupate. Međutim, ako ste ljubitelj mirišljavih sveća i planirate da ih zapalite u svom kupatilu, morate takođe da imate na umu da ih ugasite pre nego što izađete iz kupatila da izbegnete rizik od požara.

Mirišljave sveće.

Esencijalna ulja

Esencijalno ulje je sjajan način da postignete da vaše kupatilo sjajno miriše. Možete da ih koristite u dozatoru ili da sami napravite proizvode za čišćenje od esencijalnih ulja. Stoga pratite prethodno spomenute savete i postignite da vaše kupatilo sjajno miriše. Divno kupatilo definitivno nije savršeno dok i ako ne miriše podjednako divno.