Bref

Kako da očistite prljavu wc šolju

Kao i svi drugi elementi vašeg doma, wc šolja zahteva prolećno čišćenje! S vremena na vreme treba da dubinski očistite wc šolju da biste sprečili nagomilavanje buđi, mikroba i fleka i da biste očistili elemente wc šolje do kojih ne možete da doprete nedeljnim čišćenjem. Takođe, ako je vaša wc šolja veoma zaprljana, možda jer je duže vreme zapostavljena, moraćete da obavite dubinsko čišćenje da je vratite u dobro stanje.

Dubinsko čišćenje wc šolje uključuje temeljno uklanjanje svih fleka, uklanjanje daske wc šolje i struganje buđi i kamenca. Odvojite najmanje 2 sata, to će potrajati...

Kako da očistite prljavu dasku wc šolje

Da biste stvarno temeljno očistili svoju wc šolju, najpre treba da skinete dasku wc šolje sa vrha šolje: posegnite ispod šolje i odvijte leptir navrtke kojima je daska fiksirana. Nakon što u potpunosti odvijete ove navrtke, trebalo bi da možete da samo podignete dasku i odvojite je da biste je temeljno očistili. Nakon što uklonite dasku, imaćete neometan pristup celokupnoj wc šolji i moći ćete da je izribate dok ne postane blistavo čista, spolja i iznutra. Počnite od vrha i postarajte se da uklonite sve fleke i tragove nečistoća abrazivnim sunđerom.

Čišćenje wc šolje.

Kako da očistite zaprljanu wc šolju

Sada se skoncentrišite na čišćenje ispod okvira wc šolje. Tu se može sakriti mnogo mikroba i obično se tu nalazi i dosta naslaga kamenca. Da biste efikasno delovali na njih, preporučujemo korišćenje sredstva za uklanjanje kamenca Bref 10x Effect Anti Limescale. Ovo snažno sredstvo za uklanjanje kamenca deluje na fleke od kamenca i uklanja fleke od urina veoma efikasno. Poprskajte tečnost ispod okvira i ostavite da upije koliko god je potrebno, a zatim izribajte temeljno. Bref 10x Effect sredstvo za čišćenje deluje čim se nanese, ali u slučaju veoma tvrdokornih fleka ovo snažno sredstvo za čišćenje treba da se ostavi da duže odstoji: pola sata ili tokom noći.

Bref 10x Effect Limescale.

Kako da očistite fleke sa wc šolje

Ako se wc šolja ne čisti poprilično dugo vreme, može da počne da poprima braon fleke na dnu šolje, iznad i ispod linije nivoa vode. Te fleke su naslage kalcijuma koje se nakupljaju naročito brzo u oblastima gde je voda teška. Mogu da budu poprilično neprijatan prizor i potencijalno ne zadovoljavaju standarde higijene ako se ne čiste duže vreme. Najbolji način da se izbegnu te fleke je redovno čišćenje wc šolje! Međutim, ako imate neurednu wc šolju sa braon flekama na dnu, nije sve izgubljeno. Uz Bref 10x Effect Limescale Remover i ako malo zasučete rukave, i dalje možete da očistite wc šolju tako da bude blistavo čista. U zavisnosti od prirode fleka, možete da isprobate i druge proizvode 10x Effect: Bref Power deluje onako kako i naziv kaže, naročito u slučaju veoma tvrdokornih nečistoća kao što su kamenac, rđa, tragovi sapuna, masnoća i zagorelost, bakterije i buđ, Bref Power pruža snažno rešenje.

Kako da očistite neurednu wc šolju ispod nivoa vode

Kada se wc šolja dugo ne čisti, možda ćete da pronađete naročito skorele braon fleke ispod nivoa vode. Da biste ih uklonili, ponovite gore navedeni postupak za uklanjanje kamenca korišćenjem proizvoda Bref 10x. U većini slučajeva trebalo bi da se na taj način ukloni prljavština i da vaša wc šolja postane čista. Ako nakon nekoliko pokušaja i dalje imate naslage koje ne mogu da se uklone, alkoholno sirće takođe može da bude od pomoći. Da biste koristili sirće, morate ručno da isušite wc šolju – bukvalno da vodu uklonite nekom posudom sa dna wc šolje dok u njoj više ne bude vode. Zatim sipajte alkoholno sirće u wc šolju tako da prekrije sve oblasti u kojima se nalaze tvrdokorne fleke. Zatim ostavite sirće da ga upiju oblasti koje tretirate nekoliko sati pre nego što izribate.

Kako da očistite zaprljan vodokotlić

Za prave perfekcioniste čišćenje vodokotlića takođe je dobra ideja. Vodokotlić sadrži dosta pokretnih delova i ustajalu vodu koja se zadržava dugo vremena. Takođe se veoma retko čisti. Sve to podrazumeva da se unutra obično nagomilavaju kamenac i alge. Pošto se u ovom elementu wc šolje ne koristi prljava voda, ne predstavlja tako veliki problem po pitanju higijene. Međutim, ako se predugo ne očisti, te naslage mogu da izazovu mehaničke kvarove. Da biste očistili vodokotlić, podignite poklopac, nanesite malo sredstva Bref 10x Effect i izribajte čistom četkom (ne istom četkom kojom čistite unutrašnjost wc šolje!). U slučaju vodokotlića koji su skriveni iza zidnih panela to je pomalo težak posao, ali obično je ipak moguće ubaciti četku i brzinski očistiti datu oblast.

Bref 10x Effect Limescale.

Održavajte savršenu čistoću svoje šolje

Nakon što obavite sve gore navedene korake, ponovo sklopite svoju wc šolju, odstupite i divite se delu svojih ruku. Zatim preduzmite mere da se postarate da se ne zaprlja ponovo!  Redovno, nedeljno čišćenje treba da obezbedi da sprečite nagomilavanje tvrdokornih mrlja u wc šolji i da omogući da ne morate da toliko često obavljate dubinsko čišćenje, ako uopšte postoji potreba za tim. Uvek okačite osveživač za wc šolje kao što je Bref Blue Aktiv da se postarate da se neprekidno održavaju higijena i čistoća. Uz to, ako se postarate da se ne ostavljaju neočišćene fleke od urina, to će pomoći u sprečavanju nagomilavanja naslaga i mirisa oko vrha vaše wc šolje i daske. Postarajte se da stvorite dobre navike i da čistite wc šolju kada god postane neuredna. Na taj način bi trebalo da se smanji potreba za dubinskim čišćenjem te vrste.

I vašoj wc šolji je potrebno prolećno čišćenje! Najvažniji saveti za dubinsko čišćenje wc šolje.