Bref

Kako da na najbolji način iskoristite malo kupatilo?

Svi žele savršeno kupatilo, u koje ne samo da mogu da smeste sve svoje najneophodnije predmete, već istovremeno da ne izgleda pretrpano i skučeno. Naročito ako imate malo kupatilo, sve je teže da u njega smestite sve. Svaka odluka po pitanju dizajna, boje ili dekoracije koju donesete za svoje malo kupatilo mora dobro da bude promišljena. Stoga bi bila dobra ideja da dodate karakteristike kupatilu koje stvaraju osećaj većeg prostora; tako pametne ideje za dizajn mogu stvarno da vam pomognu da savršeno iskoristite malo prostora kojim raspolažete!

Promene dizajna za malo kupatilo

Postoji nekoliko inspirativnih dizajna koje možete da pronađete onlajn za svoje malo kupatilo. Ako ne planirate da potrošite mnogo novca na ovaj projekat renoviranja, možda je dobar savet da se držite originalnog dizajna, ali da dodate karakteristike koje bi ga upotpunile. Možda postoji neki kutak sa kojim jednostavno ne možete da osmislite šta da radite. Da ne biste potrošili mnogo novca za uklanjanje ove arhitektonske karakteristike svog kupatila, možda možete da upotrebite kreativnost da osmislite načine na koje možete da istaknete lepotu datog kutka.

Malo kupatilo.

Obli ormarić ispod lavaboa

Ako imate malo četvrtasto kupatilo, morate da izaberete obli ormarić umesto četvrtastog. Zbog oštrih ivica četvrtastog nameštaja prostor će izgledati još skučeniji. Štaviše, ako postavite dva različita oblika jedan pored drugog: kvadrate i krugove, vaše kupatilo će biti još dopadljivije.

Obli ormarić ispod lavaboa.

Ogledala na zidu

Svaki veliki dizajner enterijera svestan je magije ogledala. Ogledala su sjajna za male prostore jer zbog njih izgledaju prostranije. Sjajan savet kako da vaše malo kupatilo izgleda veće bio bi da povećate veličinu ogledala; može čak da bude veličine zida iza ormarića. To nije samo sjajna ideja za dizajn, već je takođe izuzetno praktično, naročito za parove koji se možda raspravljaju oko toga ko će se spremati ispred ogledala svakog jutra. Ako ne možete da imate ogledalo u dužini zida, a neophodno vam je, izaberite ovalna ogledala. Zahvaljujući njima vaši plafoni će izgledati viši, a takođe su i moderni ovih dana.

Ogledalo na zidu.

Postavljanje slavine

Takođe možete da izaberete slavinu ili lavabo koji se postavlja na zid umesto velikih veličina koje bi zauzimale sav prostor u vašem malom kupatilu. To će osloboditi mnogo prostora; možete čak i da iskoristite prostor ispod lavaboa da napravite police za dodatno skladištenje. Na tržištu je dostupno nekoliko dizajna u različitim oblicima koji se uklapaju u svaku veličinu kupatila.

Slavina na zidu.

Dobro iskoristite ulaz

Sav prostor u kupatilu mora pametno da se iskoristi i stoga je velika greška ako se prema ulazu odnosite kao prema prostoru koji se ne koristi. Možete da postavite police iznad ulaza da skladištite sve za šta inače ne biste imali prostora. Štaviše, postavljanje čiviluka za peškir na vrata umesto na zid takođe bi bila odluka koja štedi prostor.

Staklene tegle za pribor koji svakodnevno koristite

Možda ste nabavili nove proizvode za negu lepote ili kože koje svakodnevno koristite, ali nemate prostora gde biste ih smestili u svom kupatilu. Bilo bi sjajno ako biste nabavili staklene tegle za skladištenje ovih proizvoda. Ovi sitni dekoracioni elementi mogu da se postave pored lavaboa ili na bilo koju policu koju planirate da postavite u kupatilu. A što je najvažnije, te tegle će svesti skučenost u ovom malom prostoru na minimum i sve će izgledati bolje organizovano.

Plafonsko osvetljenje

Možda ćete želeti da se šminkate u kupatilu, međutim, nedostatak osvetljenja u ovoj maloj prostoriji može da vas odvrati od te ideje. Treba da uložite u dobro plafonsko osvetljenje za svoje kupatilo. Postoji nekoliko vrsta plafonskog osvetljenja na tržištu koje vam omogućavaju da podesite osvetljenje u skladu sa svojim raspoloženjem. Dakle, sada možete da uživate u boljem osvetljenju dok se šminkate i u sjaju umirujuće žute svetlosti dok se kupate.

Osvetljenje u kupatilu.

Staklena vrata naspram zavesa

Iako zbog staklenih vrata tuš kabine prostorija izgleda veće, možda će biti potrebno mnogo prostora za njihovo otvaranje i zatvaranje. Stoga je možda bolja opcija da pronađete neke lepe zavese ili možda klizna staklena vrata. Obavezno koristite proizvode za redovno čišćenje vrata da održavate čistoću i sjaj.

Odgovarajuća boja

Boja farbe koju izaberete da iskoristite u maloj prostoriji zaista utiče na to koliko veliko ona izgleda. Ako imate malo kupatilo, morate da izaberete svetlije ili neutralnije opcije za obrazac boja. Zahvaljujući njima ne samo da će vaša prostorija da izgleda veće, već takođe osvetljavaju mali mračan prostor. Možete čak i da se odlučite za veće obrasce boja na zidu, kao što je dizajn sa velikim prugama u svetlim bojama zbog kog će vaše kupatilo da izgleda veće nego što zapravo jeste. Međutim, to svakako ne znači da u vašem kupatilu neće biti raznovrsnosti boja. Definitivno možete da dodate malo boje tu i tamo kroz dekorativne elemente ili najkorisnije predmete koje držite u kupatilu kao što su peškiri ili okviri ogledala.

Raznobojno kupatilo.

Korišćenje odgovarajućih pločica

Prilikom izbora pločica za vaše kupatilo pametno bi bilo da izaberete iste i za zidove i za podove. Možete čak da iskoristite iste pločice za bočnu stranu kade i za zid. Obe date tehnike će omogućiti da vaše kupatilo izgleda kao jedan široki četvrtasti komad mermera i stoga će izgledati veće.

Pokretni elementi

Nemate prostora da postavite predmete na zid ili sve što vam je potrebno držite na policama. Stoga možete da pronađete nekoliko pokretnih predmeta u svom domu ili na tržištu koje možete da koristite u kupatilu. Možda možete da nabavite sto sa otvorenom osnovom ili bi možda točkići ispod osnove bili idealni. Mala kupatila mogu da izgledaju kao mala, skučena mesta na prvi pogled, ali uz prave ideje po pitanju dizajna i dekoracije možete da postignete da izgledaju savršeno.