Bref

Inteligentna rešenja za skladištenje u kupatilu

Kada se vratimo kući sa posla, većina nas voli da toaletni pribor, četke za šminku i osnovni pribor za kupatilo bude na svom mestu pre nego što uronimo u najočekivaniju kupku tog dana. Kada su svi ti proizvodi svakog dana razbacani u kupatilu, ono ne izgleda samo kao haotični prostor, već i mesto koje stvara dodatno opterećenje za nas. Stoga, kupatilo sa svim potrepštinama koje su postavljene na odgovarajući način, ne samo da osigurava da sve bude organizovano, već je takođe lako dostupno za svakodnevno korišćenje. To takođe pojednostavljuje proces čišćenja jer postoji manji rizik da se nešto raspadne, polomi i da time haos postane još veći.

Čisto i organizovano kupatilo definitivno je ono kupatilo sa dovoljno prostora za skladištenje svih vaših proizvoda za kupanje i ulepšavanje, kao i drugih potrepština za kupatilo, kao što su peškiri i sredstva za čišćenje. Međutim, većina nas ima mala, sićušna kupatila ili kupatila čudnog oblika koja nude ograničene mogućnosti za skladištenje. Postoji nekoliko kreativnih načina da najbolje iskoristite svoj prostor.

Za kupatilo bez ormara za lekove

Neki vid ormara za lekove možete pronaći gotovo u svakom kupatilu, međutim, kod onih kupatila bez njega, postoji nekoliko načina za upravljanje haosom. Interesantna ideja bi bila korišćenje organizatora za skladištenje svega. Povezane korpe mogu biti prikladne za čuvanje većih predmeta, a fioke ili čak kutijice za nakit za manje predmete koje stalno koristite. Možete da izaberete šemu boja ili estetiku koju ćete pratiti dok kupujete sve predmete za skladištenje. Još jedan odličan savet je korišćenje kolica za bar da biste čuvali sve svoje proizvode za negu tela i kupanje. Ako u svom kupatilu imate ograničeni prostor, kolica za bar možete da postavite samo onda kada su vam potrebna. Ona su pokretna i zauzimaju veoma malo prostora što ih čini idealnim za zgusnute prostore u kupatilu.

Kolica za bar u kupatilu.

Potpuno iskorišćavanje prostora koji imate

Posedovanje malog kupatila bi podrazumevalo manji ormar za lekove i manji dostupan prostor za skladištenje. To možda neće biti dovoljno za sve. Stoga, postoji potreba da budete kreativni i da iskoristite neiskorišćen prostor u svom kupatilu. Definitivno možete da instalirate police iznad wc šolje ili čak na vratima kupatila ili iznad njih. To ne treba da budu pravi ormari ako se ne radujete građevinskim radovima. Dobra ideja je da umesto toga uzmete kutije za skladištenje koje ćete staviti na ove police ako želite da sakrijete svoje proizvode od tuđih pogleda.  Pored toga, ako vaše kupatilo poseduje zidni umivaonik ili umivaonik sa postoljem, možda čak nemate ni ormar ispod njega. Ovaj prostor možete da iskoristite korišćenjem polica. Postoji nekoliko opcija za police koje su dostupne u radnjama da biste posebno prilagodili ovu oblast kupatila.

Polica u kupatilu.

U skladu sa budžetom

Ponekad police i organizatori za skladištenje mogu da koštaju mnogo u zavisnosti od mesta na kome ih kupujete. Međutim, ako ste vi neko ko ne želi da potroši mnogo i možda ste pojedinac privržen umetnosti, možete sami da napravite interesantne prostore. Mnogo ljudi kupuje jeftine sanduke iz zanatske radnje, farba ih i postavlja ih na zidove na interesantan način da bi rešili probleme skladištenja. Takvi projekti dodaju lični, zabavni i kreativni osećaj u vašem kupatilu.

Tajna polica u kupatilu

Veliki broj polica i kutija za skladištenje koji tu i tamo iskaču u vašem kupatilu mogu da pruže izgled haotičnog mesta. Ako ste vi neko ko voli minimalizam ili ko možda želi malo slobodnog prostora u kupatilu, onda su tajne police vaša najbolja opcija. Ogledala duž celog kupatila ili čak i ona manja koja su postavljena preko umivaonika mogu da se koriste kao ormari. Možete da odložite sve svoje proizvode u ormar iza ogledala i kada zatvorite vrata, ne morate da gledate nered.

Skladište za elektronske uređaje

Za one od vas sa malim kupatilima i ograničenim prostorima, jedan od glavnih uzroka za zabrinutost je to što nemate odgovarajuće i bezbedno mesto gde možete da stavite vaše elektronske uređaje. Stavljanje figara za kosu blizu umivaonika možda nije najbolja ideja; to može biti izuzetno opasno. Dobra ideja bi bila da se postavi metalna kutija možda na unutrašnjoj strani umivaonika ili čak na vratima ormara ako želite da uštedite na prostoru.

Skladištenje u zidu

Skladištenje u zidu, naročito u zoni tuš kabine ili kade, predstavlja inteligentan način za uštedu prostora u kupatilu. Međutim, ovaj projekat se više primenjuje na one koji su i dalje u procesu izgradnje kuće ili one koji sprovode renoviranje prostora. Pored toga što se rešavaju problemi sa prostorom za skladištenje, kod skladišta u zidu u obliku useka ili ugrađenog ugla, dodaje se interesantan element dizajna vašeg kupatila.

Skladište u zidu u tuš kabini.

Staklene tegle

Svakog dana predmeti koje koristite u kupatilu možda nisu toliko dekorativni ili estetski ako se nausmično stavljaju na police ili umivaonik. Stoga, interesantan način da stvari učinite lepšim je da nabavite staklene tegle. One su odlične za skladištenje četkica za šminku, maramica za čišćenje i tupfera, zajedno sa mnogim drugim važnim stvarima koje želite da izložite na interesantan način.

Štapići u tegli.

Korišćenje magnetne table

Za one koji žele više zabave, kao i dekorativni način za organizovanje svojih stvari, moraju da isprobaju magnetnu tablu. Jednostavno možete da je napravite koristeći veliki ram slike, metalni lim i parče tkanine. To je odlično mesto gde možete da stavite svoje proizvode za šminkanje. Definitivno ćete ustanoviti da je i lepo i funkcionalno. Kupatilo je jedno od mesta koje koristite najviše u svom domu i stoga, organizovanje stvari u njemu, kao i čistoća, od suštinskog je značaja za mentalnu satisfakciju i svakodnevnu upotrebu. Stoga, praćenjem ovih saveta koje smo naveli iznad možete da budete i kreativni uz malo prostora za skladištenje koji već imate u kupatilu ili da izumete nove načine za skladištenje svojih potrepština na organizovaniji način. Postanite kreativni, koristite ove neverovatne ideje da biste uklopili sve što vam je potrebno u svoje kupatilo i dali mu novi izgled.