Bref

Ekspresno čišćenje: brzo čišćenje wc šolje u nedostatku vremena

Ponekad vam život nametne previše obaveza da biste imali dosta vremena za čišćenje wc šolje. Međutim, to nije posao koji se sme zanemariti. Tako da za vlasnike domaćinstava koji nemaju dovoljno vremena, sastavili smo list sa prečicama koji će vam pomoći da zadovoljite standarde čistoće wc šolje uz minimalan trud.

  1. Prevencija: nemojte uopšte ni da dozvolite da se wc šolja isprlja
  2. Održavanje: koristite tablete i osveživače da sprečite neprijatne mirise i da neprekidno održavate svež miris wc šolje
  3. Fokus: šta treba najpre očistiti za maksimalan efekat
  4. Efikasnost: izbor odgovarajućeg sredstva za čišćenje wc šolje
  5. Određivanje rasporeda: pronalaženje pravog trenutka
Sunđer u ruci.

1. Prevencija: nemojte uopšte ni da dozvolite da se wc šolja isprlja

Niko ne voli wc šolju sa neprijatnim mirisima, ali nemamo svi vremena ili volje da ozbiljno posvetimo vreme održavanju savršene čistoće wc šolje. Naš najvažniji savet je jednostavan: nemojte uopšte ni da dozvolite da se wc šolja isprlja. Evo načina:

Ribanje nakon svakog puštanja vode. Jedan od jednostavnih načina na koji ćete da izbegnete da wc šolja dobije previše neprijatnih mirisa, da izbegnete nagomilavanje kamenca i da održavate čistoću svoje šolje jeste da je ostavite u savršenom stanju nakon svakog korišćenja. To podrazumeva ne samo ribanje kada mislite da za tim ima potrebe, već ribanje pri svakom korišćenju. Odvojite 20 sekundi da četkom prođete po površini šolje, jednom pređite četkom ispod nivoa vode, jednom iznad nivoa vode, a jednom oko vrha, ispod okvira. Možda će vam trebati malo vremena da se naviknete na ovu rutinu, ali setite se koristi uštede vremena. Ako uspete da to postignete, možda nikada više nećete zapravo morati da čistite wc šolju!

Sunđer na dohvat ruke! Držite sunđer za čišćenje daske wc šolje ili krpu odmah pored wc šolje i očistite svaku zaprljanost kada do nje dođe. Brzi čišćenjem daske wc šolje krpom i sredstvom za čišćenje kupatila u obliku spreja i rešićete se fleka od urina i neprijatnih mirisa pre nego što se i jave.

Bref Power Aktiv Pine.

2. Održavanje: koristite tablete i osveživače da sprečite neprijatne mirise iz wc šolje

Wc šolja sa neprijatnim mirisima je sličan problem kao i neprijatni telesni mirisi: kada primetite da su prisutni, već je prekasno. Ono što vama treba je da sprečite te mirise pre nego što se jave. Najbolji način da kontrolišete problem je takođe i najefikasniji način što se tiče uštede vremena. Jednostavno koristite osveživače i tablete i možete da ograničite nagomilavanje kamenca, kao i bakterija i propratnih neprijatnih mirisa. Kamenac je pogodno tle za razvoj bakterija, tako da se postarajte da se pri svakom puštanju vode vaša wc šolja bori protiv ovih naslaga teške vode.

Kockice za vodokotlić
Dobra tableta za wc šolju ostaje u vašem vodokotliću i oslobađa sredstva za čišćenje sa svakim puštanjem vode. Ne samo da se na taj način održava čistoća vodokotlića i sprečava pojava algi neprijatnog mirisa, već se obezbeđuje i da su mali otvori na vrhu vaše wc šolje čisti. Mnogo mikroba može da se sakrije ispod okvira, a tu oblast je veoma teško očistiti.

Osveživač za wc šolje
Osveživač za wc šolje se kači na ivicu wc šolje i direktno doprema sredstva za čišćenje, oslobađajući prijatan miris kada pustite vodu i obezbeđujući da je voda u wc šolji uvek čista i sveža.

Potrebno je samo nekoliko sekundi za postavljanje ova dva proizvoda koja na duge staze održavaju čistoću vaše wc šolje bez neprijatnih mirisa, a ne morate ni prstom da mrdnete. Od ključnog su značaja za vlasnika doma koji nema dovoljno vremena.

Žena čisti wc šolju.

3. Fokusirajte svoje napore: šta treba najpre očistiti za maksimalnu efikasnost

Kada pomislite na čišćenje wc šolje, da li zamišljate ribanje četkom za wc šolju dok su vam ruke duboko u šolji? To možda i nije najispravnije. Zapravo, neprijatni mirisi i mikrobi koje pokušavate da eliminišete često se nalaze na većoj visini.

Fokus 1: najpre očistite oblast ispod okvira
Ako brinete o neprijatnim mirisima u wc šolji, čišćenje oblasti ispod okvira je prvi zadatak kog treba da se latite. Dok mnogi pretpostavljaju da su fleke i tragovi na wc šolji glavni uzročnici neprijatnog mirisa wc šolje, zapravo se mikrobi koji su uzročnici najneprijatnijih mirisa često skrivaju ispod okvira. Tako da, ako ste u žurbi, počnite od vrha. Gurnite četku ispod okvira šolje i ribajte svuda ukrug. Ponovite to nekoliko puta, a zatim pustite vodu.

Fokus 2: vrh wc šolje
Drugo podložno tlo za fleke i neprijatne mirise, naročito neprijatni miris urina, nalazi se na vrhu wc šolje. Dakle, da ponovimo, oduprite se prirodnom porivu da gurnete četku za wc šolju duboku u nju i umesto toga uzmite krpu i sunđer i najpre detaljno prebrišite ovu oblast. Obavezno pređite preko svih pričvršćivača i spojnica daske i skroz do zadnje strane.

Fokus 3: daska
Nemojte da zapostavite čišćenje daske wc šolje. Ponavljamo, to je oblast koja može da skriva neprijatne mirise, naročito miris urina. Nabavite standardno sredstvo za čišćenje kupatila u spreju i krpu i očistite je. Nemojte da zaboravite na šarke i pričvršćivače – to su najčešće glavni uzročnici neprijatnih mirisa.

Fokus 4: sifon
U redu, sada možete tu da se zadržite i da temeljno očistite dno wc šolje. Međutim, imajte u vidu da te braon fleke nije lako ukloniti i možda ćete morati da odložite za naredni dan kada ćete moći da ozbiljno posvetite vreme tom zadatku gde ćete morati da zasučete rukave.

Dete koje eksperimentiše.

4. Efikasnost: biranje odgovarajućeg sredstva za čišćenje wc šolje

Postoji bezbroj sredstava za čišćenje wc šolje koja su vam dostupna, od prirodnih sredstava koje sami možete da napravite do izbeljivača. Međutim, za one koji žele brzo čišćenje rešenje je uvek dobro sredstvo za čišćenje wc šolje. Evo razloga:

Prirodna sredstva za čišćenje: očigledno da imate premalo vremena da biste samostalno pripremali mešavine. Mešavine koje vrlo verovatno neće uspešno ukloniti te tvrdokorne fleke i neprijatne mirise – zaboravite.

Ekstra snažna sredstva za čišćenje wc šolja: ponekad vam treba snažnije dejstvo sredstva za čišćenje wc šolje za povremena čišćenja: ako je vaša wc šolja postala izuzetno zaprljana, ili kada samo želite da je zaista dubinski i temeljno očistite. Asortiman Bref x10 Effect savršen je za te namene, za uklanjanje kamenca i nečistoće iznad i ispod nivoa vode, kao i za vraćanje blistave beline vaše wc šolje.

Sat.

5. Određivanje rasporeda: pronalaženje pravog trenutka

Da li postoji pravi trenutak za čišćenje wc šolje? Naravno da postoji! – samo treba da upotrebite maštu. Setite se redovno neispunjenog vremenskog perioda (vreme neaktivnosti) i popunite ga radostima prljavog posla – dobro obavljeno. Možda je to pre nego što krenete na posao, možda pre nego što izađete u petak uveče ili možda dok čekate da se skuva večera.

Obavljajte dve stvari istovremeno za veću uštedu vremena: čišćenje wc šolje ne iziskuje mnogo umnog rada. Tako da dok su vam ruke upošljene, zašto ne biste preokupirali um nečim drugim. Možda možete da slušate  plejer? Možda možete da učite neki jezik? Možda možete da obavite telefonski poziv koji odlažete? Pametno se organizujte i pretvorite čišćenje wc šolje iz posla u priliku za rad na sebi.

U žurbi ste? Skratite vreme koje vam je potrebno da očistite wc šolju. Jednostavne ideje za brže i efikasnije čišćenje.