Bref

5 načina za održavanje čistoće wc šolje

Niko ne voli da čisti wc šolje a, ako baš moramo, želimo da se to obavi što brže i efikasnije moguće. Najbolji način na koji ćete obezbediti da vaša wc šolja zahteva minimalnu pažnju jeste da neprekidno održavate njenu čistoću!

Korišćenjem odgovarajućih proizvoda i ako obavezno očistite nakon svakog korišćenja, možete da smanjite neophodan čin samog čišćenja na minimum. Štaviše, možete da budete uvereni da je vaša wc šolja uvek čista i da nikada nećete morati da se osećate postiđeno ili iznervirano. Prikupili smo 5 najboljih saveta koji će vam pomoći da se postarate da duže održavate čistoću svoje wc šolje...

1. Sedite na čistiju šolju

Možda je u nekim domaćinstvima to kontroverzna tema, ali jedan od najlakših načina da duže održavate čistoću wc šolje je da zabranite korišćenje u stajaćem položaju. Ako i muškarci i žene koriste wc šolju u sedećem položaju, one duže ostaju čiste. Ovaj savet se zasniva na činjenici da urin koji ne dospe u wc šolju ne nestaje. Od njega nastaju fleke, zadržava se, stvarajući prljave mrlje neprijatnog mirisa na podu oko wc šolje i na dasci, kao i na vrhu šolje. Stoga, iako uriniranje u sedećem položaju zvuči kao traćenje vremena, zapravo je suprotno od toga.

Četka za wc šolju u wc šolji.

2. Koristite četku svaki put dok puštate vodu

Četku za wc šolju imamo da bismo je koristili. Ne samo kada „čistite” wc šolju, već i svaki put kada je koristite. To je jednostavna rutinska radnja koju treba razviti i obezbeđuje da vaša wc šolja uvek bude čista. Samo jednom nanesite malo sredstva za čišćenje po površini wc šolje i pređite četkom svaki put. Shvatićete da će vaše nedeljno čišćenje postati gotovo izlišno! Da biste na najbolji način iskoristili četku za wc šolju, održavajte i njenu čistoću i redovno je menjajte. Četke za wc šolju postaju prljave i pohabane poprilično brzo. A ipak, iako su veoma jeftini artikli koje treba zameniti, mnogi na njih gledaju kao na nešto što se kupuje samo jednom! Za tim nema potrebe. Četku za wc treba redovno da menjate: na svakih nekoliko meseci ili po potrebi. Najvažniji savet: da biste produžili radni vek svoje četke za wc šolju, ostavite je da se osuši pre nego što je vratite u držač. To možete da uradite tako što ćete je poklopiti daskom wc šolje, a dršku da uglavite između daske i vrha šolje. Ako samo vratite četku u držač, verovatno će se na njoj nakupiti poprilična količina prljavštine i vlage.

Bref Power Aktiv Pine.

3. Osveživač za wc šolje sprečava da se wc šolje zaprljaju

Koristite dobar osveživač za wc šolje u svojoj wc šolji da održavate čistoću i svež miris wc šolje i da sprečite nastanak braon fleka. Dejstvo sredstva Bref Power Aktiv Hygiene sprečava nastanak kamenca, pravi penu na dnu wc šolje i ostavlja svež miris u wc šolji nakon svakog puštanja vode. Životni vek osveživača za wc šolje je oko 2100 puštanja vode, tako da ne postoji lakši način da obezbedite trajnu čistoću wc šolje. Jednostavno se postavlja, jednostavno se menja i predstavlja sveobuhvatno rešenje za vaše potrebe higijene i svežine. Uz najbolji osveživač za wc šolje okačen na njenoj ivici nikada više ne morate da se brinete za wc šolju. Uvek treba da izgleda dobro i miriše sveže.

4. Osveživač za wc šolje u wc šolji

Ako je vaš prioritet jednostavna upotreba, takođe možete da uzmete u obzir osveživač za wc šolje-sredstvo za čišćenje koje se postavlja unutar wc šolje. Ubacite jedan od ovih u svoj vodokotlić i pomoći će vam da održavate čistoću wc šolje u trajanju od 800 puštanja vodom, što je neverovatno. To je zapravo 3 meseca puštanja sveže vode plave boje prilikom svake upotrebe, pri čemu se obezbeđuje higijena čitave wc šolje bez braon fleka.

5. Redovno čišćenje

Konačno, mora se napomenuti da je ključna komponenta održavanja čistoće vaše wc šolje... da je redovno čistite. Pre svega, pokušajte i razvijte naviku kod članova svog domaćinstva da počiste nakon svakog nemilog događaja, kada se oni jave. Brzo delanje da bi se uklonili tragovi prosipanja obezbeđuju da wc šolja mnogo duže ostaje čista. Savesna upotreba wc šolje ogleda se u tome da očistite za sobom i da ne ostavljate problematičnu situaciju nekom drugom, pa ni za sebe pri kasnijoj upotrebi!

Kao drugo, postarajte se da odredite raspored redovnog čišćenja wc šolje i kupatila najmanje jednom nedeljno. Bez rutinskog rasporeda veoma je lako zanemariti postavljene standarde. Ako dobro održavate wc šolju, pravilno čišćenje ne bi trebalo da iziskuje duže od 10 ili 15 minuta nedeljno. Pronađite slobodno vreme u nedeljnom rasporedu i neka to bude vaše vreme za čišćenje wc šolje. Možda pre večernje nastave ili pre odlaska na posao, ili pre nego što odgledate svoju omiljenu televizijsku emisiju. Šta god vas motiviše, pronađite vreme u rasporedu kada ćete ga se pridržavati!

Na kraju, vredi spomenuti da je čak i wc šolji koja se dobro održava potrebno dubinsko čišćenje s vremena na vreme. To treba da uključuje ribanje unutrašnjosti vodokotlića i skidanje daske wc šolje. To nije baš prijatno, ali poželjno je da to morate da obavite samo jednom ili dva puta godišnje. Da ne biste zaboravili, ubeležite to u svoj rokovnik ili – još bolje – zabeležite to u rasporedu redovnih obaveza u svom elektronskom kalendaru.

Smanjite potrebe za čišćenje wc šolje. Nikada nemojte da dopustite da se zaprlja uz pomoć naših 5 najvažnijih načina održavanja njene čistoće.